Marketingcampagne verbeteren? Ga voor videomarketing!

Wat is videomarketing en waar moet je op letten als je hiermee aan de slag gaat? In dit artikel vertellen we alles over hoe je video’s inzet om jouw marketingcampagne te verbeteren. Wat de voordelen zijn van videomarketing en de valkuilen. Videomarketing is een relatief nieuw begrip, maar het gebruik ervan wordt steeds vaker toegepast in marketingcampagnes. Het doel van videomarketing is om middels video de aandacht te vestigen op jouw product of dienst. Dit kan door middel van een video-commercial, maar ook door het inzetten van video op social media of je website. Doordat steeds meer mensen online video kijken, is het gebruik van videomarketing een slimme zet. Maar wat zijn nu precies de voordelen van videomarketing?

Voordelen van videomarketing

De belangrijkste voordeel van videomarketing is dat je met een korte video of animatie makkelijk een boodschap over kan brengen. Daarnaast is het een levendige manier van marketing, waardoor je makkelijker in contact komt met je doelgroep. Ook kan videomarketing helpen om jouw merk te versterken. Dit komt omdat een video een emotionele reactie bij de kijker kan oproepen, waardoor je merk beter bij hen blijft hangen. Naast deze voordelen zijn er ook een aantal valkuilen waar je rekening mee moet houden als je met videomarketing aan de slag gaat. Zo is het belangrijk dat je video niet te lang is, omdat mensen dan snel afgeleid raken. Ook moet je goed nadenken over de boodschap die je wilt overbrengen en of een video de beste manier is om dit te doen. Als je hier rekening mee houdt, dan zal videomarketing een waardevolle toevoeging zijn aan jouw marketingcampagne.

Wat je niet moet doen bij videomarketing

Als je besluit om videomarketing in te zetten voor jouw marketingcampagne, is het belangrijk dat je weet wat je wel en niet moet doen. Zoals eerder verteld, is het belangrijk dat je video niet te lang is. Maar hoe lang moet een video dan wel zijn? Een algemene richtlijn is dat je video maximaal twee minuten duurt. Dit komt omdat mensen snel afgeleid raken en de aandacht niet langer vasthouden. Een andere valkuil is dat je video de doelgroep niet aanspreekt of averechts werkt. Dit komt vaak doordat er te veel informatie in een video wordt gepropt, de video niet aanspreekt tot de emoties van jouw doelgroep of dat de video te opdringerig is voor de kijker, omdat de video al meteen in salesstand staat. Als je jouw video interessant, emotioneel en relevant maakt voor de kijker/doelgroep, dan zal je videomarketingcampagne veel meer succes hebben.

Een video of animatie is zomaar even gemaakt. Er schuilt dan ook een heel proces aan vooraf. Het dan ook verstandig om te over te laten aan specialisten, U-nited Marketing is een bedrijf dat gespecialiseerd is dit hele proces, van het idee tot de uiteindelijke video of animatie.

More from author

Gerelateerde artikelen

Recente berichten

Content Syndicatie en Data Management Service

In de huidige – voornamelijk digitale – wereld, kan het soms uitdagend zijn om met uw content boven die van de rest uit te...

Tuinmeubelen maken jouw achtertuin echt af!

Veel mensen willen optimaal kunnen genieten en ontspannen in hun achtertuin, maar dit is soms erg lastig. Veel mensen hebben namelijk hun tuin niet...

Online drank bestellen? Dit kun je allemaal bestellen!

Ben jij op korte termijn jarig? Of ben jij van plan om op korte termijn een feestje te gaan geven? Dan is het wel...