Bedrijfsvideo laten maken voor op de website

Heb je net een website gemaakt voor je onderneming? Lekker bezig, want je bent nu beter vindbaar op het internet en je hebt een digitale thuisbasis voor je onderneming. Tegenwoordig is het hebben van een website als onderneming onmisbaar. Je wilt de website zo inrichten dat klanten precies weten waar je bedrijf voor staat. Hiervoor moet je een duidelijke boodschap kunnen overbrengen aan je klanten. Veel websites doen dit door middel van lappen tekst met informatie, maar vaak werkt dit juist niet. Je kunt veel beter een bedrijfsvideo laten maken, waarin je de boodschap verstrekt aan de kijker. Een animatiefilm van je bedrijf is de ideale oplossing voor het overbrengen van een complexe boodschap. Deze moet natuurlijk wel perfect aansluiten op je doelgroep, hiervoor maak je natuurlijk de video. In dit artikel ontdek je verschillende tips voor het maken van een goede animatie video.

Stijl ontwerp

Voordat je begint met het maken van een animatiefilm, is het van belang dat je het stijl ontwerp bepaald. Je kunt namelijk diverse stijlen gebruiken voor het maken van een animatiefilm en je wilt er een uitkiezen die aansluit op je doelgroep. Veel ondernemingen maken gebruik van een cartoon stijl, maar in sommige sectoren werkt dit averechts. Vooral bij B2B bedrijven is het belangrijk dat het ontwerp zakelijk is. B2B bedrijven stoppen namelijk met kijken wanneer de animatievideo te kinderlijk is. 2D animaties zijn zeer geschikt voor een bedrijfsvideo en worden ook het vaakst gekozen. De 3D animaties kunnen ook passend zijn, maar hier zitten hoge kosten aan verbonden.

Kort en krachtig

Kort en krachtig dat is hoe je de boodschap moet overbrengen aan je doelgroep. Een kijker van je bedrijfsvideo heeft namelijk geen zin om tien minuten naar de video te kijken. Een animatievideo is juist effectief wanneer deze kort is en een krachtige boodschap heeft. Je wilt snel de aandacht grijpen van je kijker en deze veel informatie verstrekken. Hoe langer je iets moet uitleggen, hoe moeilijker het is om iemand te overtuigen. Je wilt trouwens de boodschap in een verhaalvorm verstrekken aan je kijker. Dit is een effectieve manier om te communiceren, omdat een verhaal meer interesse wekt bij de kijker. Begin niet gelijk over het product of dienst dat je verkoopt, maar schets eerst een probleem. Je product, dienst of bedrijf moet de oplossing zijn voor het probleem. Schakel eventueel een animatiestudio in zodat je er zeker van bent dat de animatiefilm professioneel wordt gemaakt.

More from author

Gerelateerde artikelen

Recente berichten

Kies voor een geschikte autoverzekering die bij jouw auto past

Veel mensen zijn in het bezit van een auto. Dankzij een auto is het dan ook mogelijk om op een veilige manier op pad...

Verhuizen naar het buitenland? Zo bereid je je voor.

Ultieme vrijheid ervaren, de tofste plekken ontdekken, jezelf én andere culturen leren kennen; een tijdje in het buitenland wonen geeft je ongetwijfeld een hele...

Ik ben een huisbaas, wat voor problemen komen hierbij kijken?

Wanneer jij een huisbaas bent en dus je eigen woning particulier verhuurt, dan kunnen hier enige problemen bij komen kijken. Zo kan het voorkomen...