Home Fashion Black Tie dresscode? Dit zijn de etiquette

Black Tie dresscode? Dit zijn de etiquette

0
4

Er komt een moment in je leven dat je naar een feestje of receptie ga waar er een dresscode wordt gehanteerd. Bij sommige dresscodes worden etiquette gehanteerd. Vandaag hebben we over de Black Tie dresscode. Dat we er netjes uit moeten zien, weet iedereen. Maar wat zijn de etiquette die niet zo voor de hand liggen? In dit artikel leggen we hier meer over uit.

Wat is de gelegenheid

Een Black Tie dresscode wordt meestal gehanteerd bij gala’s, prijsuitreikingen, (thema)feestjes en bruiloften. Men is mooi en net gekleed en er worden enkele regels gehanteerd. Het is een formele dresscode die geld voor zowel de heren als dames. 

De kleding

Bij een Black Tie dresscode gaat iedereen formeel en chique gekleed. De heren dragen over het algemeen een zwarte smoking en een zwarte strik. Alhoewel vaak de zwarte smoking als de standaard wordt gezien, dragen mannen steeds vaker donkerblauwe smokings of donkergroen maar zelden lichte kleuren, altijd tegen zwart aan. Over de smoking dragen mannen witte overhemden en aan de voeten zwarte lak schoenen. Ook horen de mannen er verzorgd er uit te zien door hun gezichtshaar te scheren. 

De vrouwen dragen een galajurk, over het algemeen is dit een lange avondjurk. Daaronder dragen de dames een nette pump of hak. Een elegante en verzorgde uitstraling wordt er verwacht. De dames gebruiken van make-up en steken de haren mooi op. De jurken hoeven niet in een bepaalde kleur te zijn maar over het algemeen zien we vaak ook donkere kleuren terug. 

De accessoires

Zowel van de heren en de dames wordt verwacht geen horloge te dragen. Door het dragen van een horloge wordt het idee geschept dat je op de tijd aan het letten bent en weer snel weg moet. Dit is niet gewenst. Van vrouwen wordt ook verwacht dat zij geen grote tassen meenemen. De dames hebben een klein tasje of een ‘clutch’ mee. Een gilet bij mannen is niet verplicht maar wordt wel veel gedragen. Sommige dragen ook een cumberband om de middel. Ook dit is niet verplicht. 

Een verzorgde man let ook goed op de details. Een outfit is pas helemaal compleet wanneer er passende manchetknopen bij de smoking worden gedragen en als kers op de taart een pochet van hetzelfde materiaal als de vlinderdas. Daarnaast zorgen de mannen dat ze de vrouwen het naar het hof maken. Het thema uit zich niet alleen in kledij maar ook in gedrag. Hierbij is het belangrijk dat de mannen de aandacht aan de vrouwen geven. 

GEEN REACTIES