Verschillende redenen om de fiets te gebruiken in plaats van de auto

Het is van belang dat iedereen zijn of haar best doet voor een betere wereld. Per persoon is het natuurlijk verschillend op wat voor manier je dit kunt doen. Sommige mensen hebben op dit gebied nu eenmaal meer kansen dan anderen. Toch is het niet zo dat je niets kunt doen als je een heel normaal leven hebt. Er zijn altijd gewoontes die je kunt aanpassen om ervoor te zorgen dat je de wereld minder belast. Daarom is het vooral zaak om eens op zoek te gaan naar wat dit voor jou is. 

 

Het is aan te raden om eens te kijken naar de mogelijkheid om je auto te laten staan en vaker de fiets te gebruiken. Dat heeft verschillende redenen. Dit is namelijk zowel goed voor jou, als voor het milieu. In deze tekst vind je een aantal van de redenen waardoor het aan te raden is om de auto zo min mogelijk te gebruiken en in plaats daarvan voor de fiets te gaan. 

Het is goed voor het milieu

Mensen die dagelijks hun auto gebruiken om naar hun werk te gaan, beseffen zich vaak niet hoeveel schadelijke stoffen zij hiermee de wereld in helpen. Dit zijn er erg veel, al helemaal wanneer je dit op jaarbasis bekijkt. Daarom kun je de wereld al een gunst doen door zo vaak mogelijk met de fiets naar je werk en naar andere gelegenheden te gaan. Als je ver van je werk af woont, kun je misschien wel een elektrische fiets heren aanschaffen. Hierdoor stoot je alsnog niets uit, maar ben je wel een stuk sneller op je werk dan op een normale fiets. 

Het is goed voor jou

Het vermijden van de auto en het gebruiken van de fiets is niet alleen goed voor het milieu, het is ook goed voor jou. Je komt immers dagelijks in beweging wanneer je altijd met de fiets reist. Daarom is het voor mensen die graag meer zouden willen sporten of die een betere conditie willen krijgen aan te raden om op de fiets naar hun werk te gaan. 

Het is goed voor je portemonnee

Naast het milieu en je eigen lichaam, is het ook nog eens goed voor je portemonnee om met de fiets of elektrische fiets te reizen. Je hoeft hierdoor namelijk niet alle kosten te maken die je wel maakt als je met de auto reist. Hierbij moet je vooral denken aan de brandstofkosten, maar ook kosten van het parkeren kunnen in bepaalde steden ontzettend hoog zijn. Het is daarnaast zo dat als je de auto helemaal weg doet, je ook geen wegenbelasting, onderhoud en verzekering hoeft te betalen.

More from author

Gerelateerde artikelen

Recente berichten

Waarom energiebesparing belangrijk is voor je huis

Energiebesparing is een hot topic. En terecht, want het besparen van energie heeft veel voordelen. Ten eerste kan het je een behoorlijke duit schelen...

Haal het meeste uit je carrière met itil v4 en microsoft office cursussen

Wil je je carrière een boost geven en je vaardigheden verbeteren? Heb je overwogen om je te verdiepen in itil v4 of een Microsoft...

Met Hubspot zorg je voor een fijn marketing platform voor jouw bedrijf

Het is voor bedrijven steeds belangrijker aan het worden om de inzet van online marketing zo goed mogelijk te regelen. Het is dan ook...