Milieubewuster leven in 2019

Afvallen, stoppen met roken, gezonder leven etc. Allemaal goede voornemens die we ons elk jaar weer opschrijven. Dit heeft vaak allemaal te maken met jezelf. Maar wat als we nu met z’n alle ons voornemen om dit jaar beter voor de wereld te zorgen? De planeet heeft het namelijk al moeilijk genoeg. En natuurlijk hoef je niet van de één op andere dag volledig groen te leven, maar er zijn genoeg (kleine) dingen die jij kunt doen voor het milieu. Zo kun je bijvoorbeeld beginnen met recyclen of vaker de fiets te pakken naar werk. Meer inspiratie nodig? Lees even de tips hieronder.

Zonnepanelen plaatsen

Zonnepanelen wekken zonne-energie op via een milieubewuste manier. Ze besparen energie en zijn niet vervuilend. Hierdoor wordt het gezien als een duurzame energiebron. Goed dus voor het milieu én de portemonnee (mocht je goede voornemen ‘sparen’ zijn). De aanschaf van zonnepanelen is een grote investering. Gelukkig kun je ze ook voordelig huren. Zonnepanelen huren is vrij eenvoudig. Je kijk hoe groot je dak is en hoeveel energie je verbruikt. Aan de hand hiervan maak je een som van het aantal panelen dat je wil gaan huren. Er zijn verschillende panelen van verschillende materialen en kwaliteit. Je kunt ze huren tot maximaal een jaar. Voor vragen kun je een kijkje nemen op huren.nl.

Plantaardig eten

Minder vlees eten is goed voor het dierenwelzijn en het milieu. Dit komt omdat de productie veel vraagt van de planeet. Voedsel is namelijk verantwoordelijk voor 35% van de uitstoot van alle broeikasgassen. Veel water, bos en natuur gaat verloren. Bovendien is de mest vervuilend voor de planeet. Daarnaast is het voor je lichaam ook goed om meer granen, groente en fruit tot je te nemen, weer een goede voornemen gecombineerd! Dit komt doordat je een lager risico loopt op hart- en vaatziekten. Beperk daarom je vleesinname tot 500 gram per week. Je kunt dit prima vervangen door vleesvervangers, peulvruchten en volkoren producten. Je kunt dit bijhouden door een weekplanning te maken.

Woningisolatie

Een goede woningisolatie is, net zoals de zonnepanelen, goed voor het milieu en de portemonnee. Als je jouw woning namelijk goed isoleert, heb je lagere energierekeningen en ben je beter bezig voor het milieu. Een isolatie loze woning verliest veel warmte via de ramen, gevel, het dak en de vloer. Gemiddeld verbruikt deze woning 3300 m3 gas voor verwarming. Kies je om je huis te isoleren? Dan heb je maar 600 m3 gas nodig! Dit scheelt vaak duizenden Euro’s. Niet gek dus dat woningisolatie een van de grootste milieubezuinigingen is.

More from author

Gerelateerde artikelen

Recente berichten

Content Syndicatie en Data Management Service

In de huidige – voornamelijk digitale – wereld, kan het soms uitdagend zijn om met uw content boven die van de rest uit te...

Tuinmeubelen maken jouw achtertuin echt af!

Veel mensen willen optimaal kunnen genieten en ontspannen in hun achtertuin, maar dit is soms erg lastig. Veel mensen hebben namelijk hun tuin niet...

Online drank bestellen? Dit kun je allemaal bestellen!

Ben jij op korte termijn jarig? Of ben jij van plan om op korte termijn een feestje te gaan geven? Dan is het wel...