hybrid cloud

Begin met digitaliseren door een overstap naar de hybrid cloud

Bedrijven zijn massaal bezig om een overstap te maken naar de cloud. Als je met alle snelle IT ontwikkelingen mee wil zit er ook niet veel anders op dan hier maar eens mee te beginnen. Als je de overstap nog niet gemaakt heb en je je gaat oriënteren zal je zien dat er drie cloud varianten zijn. Namelijk public cloud, hybrid cloud en private cloud. Je zal dus een keuze moeten maken tussen één van deze varianten. Wat aan jouw behoefte voldoet is uiteraard afhankelijk van je bedrijf. Voornamelijk de grote van je bedrijf is bepalend voor welke cloud variant toereikend is. In dit blog geven we je de eerste inzichten die je helpen een uiteindelijke keuze te maken.

Wanneer welke cloud variant?

Om te weten welke cloud variant voor jou geschikt is, is het goed om eerst uit te leggen wat de verschillende cloudvarianten inhouden. De meest voorkomende vorm is de public cloud. Dit is een algemene cloudomgeving waarbij je een afgeschermd deel hebt. Denk hierbij bijvoorbeeld aan Office365. Voor kleinere bedrijven is dit vaak een ideale oplossing. Het is lekker toegankelijk, makkelijk in gebruik in de investering om hier naar over te stappen is over het algemeen laag. Er zitten een aantal standaard oplossingen in zoals het toekennen van autorisaties. Zo kun je er bijvoorbeeld voor zorgen dat niet iedereen bij dezelfde bestanden kan. Voor grotere bedrijven zijn deze standaard oplossingen vaak niet toereikend. Er is dan meer maatwerk nodig om uiteindelijk aan de betreffende behoefte te voldoen. Er blijven dan twee varianten over. Namelijk de private cloud een volledige maatwerk oplossing. Het spreekt voor zich dat de investering hierin behoorlijk is. Vaak is dit dan ook alleen weggelegd voor de echt grotere bedrijven. Als dit een te grote stap is dan is er een mooie tussenvariant. Namelijk de hybrid cloud. De hybrid cloud is een variant waarin public cloud en private cloud bestanddelen zitten verwerkt. De investering is daardoor wat lager terwijl het toch aan de behoefte voldoet.

Waarom naar de cloud?

Er zijn een aantal redenen waarom overstappen naar de cloud zinvol is. Zo zorg je ervoor dat je IT flexibeler wordt het is makkelijker aan te passen aan de snelle ontwikkelingen die er zijn. De cloud is overal waar internet is toegankelijk. Dat maakt het plaats- en tijdsonafhankelijk werken toegankelijk. En dit is weer belangrijk om te werken aan je medewerkerstevredenheid die dit een heel belangrijk item vinden.

Geef een reactie