Hot en happening: sneakers

Het is tegenwoordig een van de meest favorieten soort schoen van vele: sneakers. Het is niet weg te denken uit het straatbeeld en je ziet het overal. Ik kan me niet eens een tijd voorstelen waar er geen sneakers waren. Wat dat betreft bestaan sneakers al een hele tijd. Iedereen die je nu spreekt, kan het wel voor zich nemen. Sinds de 18eeeuw zijn sneakers al een ding. In de jaren 80 begon het verkopen van de sneakers. Michael Jordan, de beste basketbalspeler van de wereld, explodeerde deze trend. Hij tekende een contract bij het wel bekende sportmerk Nike waardoor de sneaker Nike Air Max razendsnel een favoriet werd. Deze sneakers worden tot op de dag van vandaag nog steeds gemaakt in de fabriek en verkocht. Een “must” voor in ieder zijn collectie.

Hoe begon het allemaal?

Het woord sneaker komt van het Engelse woord sneaken. Er gaan verschillende verhalen rond over het ontstaan van de sneaker, maar er is een verhaal wat je vaak hoort. Een groep Engelse politieagenten klaagden over de schoenen die ze droegen tijdens het werk en wat voor geluid dat steeds maakte. Ze concludeerden dat het onmogelijk was om criminelen te besluipen, omdat de schoenen zo’n herrie maakte. Dit was natuurlijk niet erg praktisch waardoor de werkschoenen voor politiemannen ontworpen werden met een rubberen zool. Hier begon het allemaal voor de sneaker.

In het begin waren sneakers vooral voor topsporters zoals basketbalspelers en tennissers. Het was dus niet per se mode, maar vooral voor comfort en werk.

Van comfort naar fashion

Converse zorgde ervoor dat sneakers een andere betekenis kregen. In 1908 begon dit allemaal. Eerst werd het nog steeds vooral gedragen door basketbalspelers en was het niet echt een succes. Chuck Taylor zorgde ervoor dat Converse geïntroduceerd werd op de High Schools. Converse is nog steeds een bekend merk onder de sneakers. In 1920 werd het allemaal wel interessant en ontstond Adidas.

Sneakers begon dus voornamelijk als sport of werkschoenen, terwijl het nu hartstikke populair is. Je hebt stoffen sneakers, suède sneakers, leren sneakers, ga zo maar door. Toch komen de grove sneakers uit de “werk periode” nu erg veel terug. Neem een voorbeeld aan Philipp Plein sneakers. Bij Philipp Plein zie je veel verschillende materialen, kleuren en details op de sneakers terugkomen. Dit is echter wel iets waar je van moet houden.

More from author

Gerelateerde artikelen

Recente berichten

Waarom energiebesparing belangrijk is voor je huis

Energiebesparing is een hot topic. En terecht, want het besparen van energie heeft veel voordelen. Ten eerste kan het je een behoorlijke duit schelen...

Haal het meeste uit je carrière met itil v4 en microsoft office cursussen

Wil je je carrière een boost geven en je vaardigheden verbeteren? Heb je overwogen om je te verdiepen in itil v4 of een Microsoft...

Met Hubspot zorg je voor een fijn marketing platform voor jouw bedrijf

Het is voor bedrijven steeds belangrijker aan het worden om de inzet van online marketing zo goed mogelijk te regelen. Het is dan ook...