schoenen

Eindelijk! Fijne schoenen voor buiten

Nadat ik in mijn vorige blog veel aandacht heb besteed aan sneakers, vond ik het dit keer tijd worden om een wat (voor mij) onbekender merk onder de loep te nemen. Ik vind de achterkant van een bedrijf altijd erg interessant. Hoe ze bijvoorbeeld aan hun naam komen o f wat voor een materialen ze gebruiken. Dit keer was het de beurt aan Panama Jack.

Oke oke, toegegeven het is niet een totaal onbekend merk. Voor mij staat hij echter niet op dezelfde hoogte als bijvoorbeeld Vans of Nike qua naamsbekendheid. Toch denk ik mijn kleine google onderzoek dat ze toch niet verkeerd zouden staan in dat rijtje.

Naamgeving

Tot mijn grote teleurstelling kon ik er niet goed achter komen hoe dit bedrijf zijn naam heeft gekregen. Het bedrijf zelf heeft vooral goede materialen en comfort hoog in het vaandel. Daarnaast zorgen ze er ook voor dat hun schoenen hip en modieus zijn. Verder zijn ze erg trots op het feit dat de schoen in Spanje wordt gemaakt. Op hun eigen site is een filmpje te zien waarin je dat hele proces kunt volgen.

Hoewel de schoenen hip en modieus zijn, richten ze zich wel meer op de casual geklede man of vrouw. In eerste instantie zijn het schoenen die vooral wat meer voor ‘outdoor’ mensen. Dit zijn mensen die er van houden om buiten te zijn en graag een lange wandeling maken in het bos. Deze schoen is er voor gemaakt om aan te trekken maar vooral om er op uit te trekken. De natuur in.

Goed voor de wereld

Wat ik zelf altijd heel gaaf vind, is als een merk maatschappelijk betrokken is. Dat is Panama Jack zeker! Een deel van de winst gaat naar verschillende projecten op het gebied van werkgelegenheid, onderdak en onderwijs in India. Verder zijn de schoenen gemaakt van 100 procent natuurlijk materiaal. Het lijkt er dus op dat dit bedrijf er op is gericht de wereld een beetje beter te maken. Zelf zeggen ze dan ook dat het dragen van Panama Jack een ‘way of life is’.

Wat vind jij?

Heb jij al een paar in de kast staan? Ik zelf nog niet maar daar gaat in de nabije toekomst zeker verandering in komen. Als je al wel een paar in de kast hebt staan, kan je me dan laten weten wat je er van vindt? Is de kwaliteit echt zo goed als ze zeggen?

Geef een reactie