VPN

Digitaal zijn met een VPN verbinding

Veilig internetten, we willen het natuurlijk allemaal. Toch is het niet altijd vanzelfsprekend. Het internet is in de 21e eeuw sterk gegroeid en de beveiliging is dan ook zeker beter geworden. Op de straten vindt natuurlijk nog steeds veel criminaliteit plaats, maar ook online hebben we veel behoefte aan cyber security. Een belangrijk onderdeel hiervan is een VPN verbinding. Wat is vpn? Dit antwoord is natuurlijk wat je nodig hebt om meer informatie te krijgen over veilig internetten.

Wat is een VPN?

VPN staat voor Virtual Private Network. Dit netwerk maakt het mogelijk om dataverkeer via een beveiligde verbinding over het internet te versturen. Dit heeft te maken met het IP adres dat je gebruikt. Normaal gesproken is het IP adres altijd zichtbaar, het is een soort identificatiecode voor tijdens het internetten. Als je gebruik maakt van een VPN wordt dit IP-adres niet zichtbaar, omdat je de data naar een externe server stuurt. Dit geeft je de mogelijkheid om veilig, anoniem en vrij te internetten. Je bent anoniem, omdat je met een VPN gebruikt maakt van het IP adres van de externe server, jouw gegevens zijn dus onzichtbaar. Daarnaast geeft het je de mogelijkheid om te verbinden met servers over de hele wereld. Soms kan het handig zijn om een VPN te gebruiken om in een andere land gebruik te maken van het netwerk, dit kan vaak heel anders zijn. Heb je een VPN gebruikt? Vergeet dan niet om vpn reviews achter te laten.

In welke situatie is dit handig?

Een dergelijke situatie om een netwerk te gebruiken kan zich al snel voordoen. Mijn ervaring is bijvoorbeeld op school. Mijn school biedt de mogelijkheid door middel van een VPN om gebruik te maken van de systemen die geïnstalleerd zijn op het netwerk van de school. Zo kan ik dus thuis bijvoorbeeld bepaalde programma’s gebruiken die licenties van de school hebben. Tijdens het afstuderen was dit erg belangrijk, vanwege de databanken waar je soms in moet zoeken en waar enkel scholen toegang tot hebben. Een ander voorbeeld is Netflix, sommige series zijn eerder in de Verenigde Staten te vinden, dus gebruik je een Amerikaans VPN om daar gebruik van te maken. Handig toch?

Heb jij zelf voorbeelden bedacht? Denk eens na wat je graag anoniem online zou willen doen. Een VPN is juist erg veilig, twijfel dus niet en kies voor het gemak.

Geef een reactie