Alles over trespa platen

Ben je druk in de weer met het verbouwen in je huis en ben je bezig met gevelbekleding, dan heb je vast wel meer informatie opgezocht over trespa platen. Nog niet gedaan? Dan komt dit blogje goed uit! We gaan het eens uitgebreid hebben over trespa platen, wat het zijn en waar je het voor kan gebruiken.

Trespa plaat

In het kort: een trespa is een kunststof gevelplaat. Deze gevelplaat is opgebouwd uit verschillende natuurlijke ingrediënten. Het wordt geproduceerd onder hoge druk en hoge temperatuur. De kern van een trespa plaat bestaat uit houtvezels. Beide kanten van zo’n plaat zijn voorzien van een harde toplaag.

Eigenschappen

Een trespa plaat is speciaal ontwikkeld voor de afwerking van gebouwen en voor buitengevelbekleding. Het is dan ook wel vanzelfsprekend dat het materiaal van een trespa plaat weersbestendig is. Zon, regen, hagel, onweer, het heeft allemaal geen invloed op de plaat. De UV-bestendigheid en kleurvastheid zijn extreem hoog en dat maakt het materiaal zo geschikt voor buitengevelbekleding. Snelle temperatuurwisselingen, hoge temperaturen of juist lage temperaturen hebben geen effect op de eigenschappen. Zo zal er bij brand ook niets gaan smelten, druipen of exploderen. Je zit met dit materiaal helemaal goed. De stabiliteit blijft lang waardoor we wel kunnen zeggen dat de kwaliteit uitstekend is.

Trespa bekleding zie je vaak voorbijkomen bij moderne gebouwen. Dit kan in verschillende vormen. Denk aan gevelplaten, windveren, etc. Een trespa plaat is dus veilig en zeker onderhoudsvriendelijk.

Wat kan je ermee?

Een trespa plaat staat het meest bekend om het gebruik voor gevelbekleding of balkonbekleding. Er bestaan verschillende soorten trespa. Elke plaat heeft weer zijn eigen kwaliteiten en sterkte. Daarom is het goed om je eens te verdiepen in alle soorten en welke het beste past bij jouw einddoel.

Veiligheid en onderhoudsvriendelijk

Er zijn verschillende kwaliteiten in trespa platen waar je uit kan kiezen. Zo heb je een standaard kwaliteit en een brandvertragende kwaliteit. De eisen waar een trespa plaat natuurlijk aan moet voldoen is veiligheid. Daarbij is onderhoudsvriendelijkheid ook belangrijk. Een trespa plaat is een sterk product en dat kan misschien de indruk geven dat het lastig te bewerken is. Dit valt heel erg mee. In de praktijk valt er heel gemakkelijk te werken met een trespa plaat en hoef je er niet honderden handleidingen voor te lezen. Als we het hebben over de bewerking van de plaat is het wel goed om te weten dat het gebruik van goed gereedschap erg belangrijk is. Denk aan zagen, boren, frezen, ga zo maar door. Voor de rest met verven zijn alle mogelijkheden mogelijk.

Geef een reactie