Genieten van de natuur

Tijdens de coronacrisis hebben we allemaal een milde variant van claustrofobie ontwikkeld. Na zo lang binnen zitten komen de muren al snel op je af en voelt het al snel alsof de buitenwereld niet eens meer bestaat. Daarnaast is de digitale wereld juist daardoor nog belangrijker geworden om contact met elkaar te kunnen blijven houden. Maar hierdoor krijgen we ook constant nieuws binnen over problemen over de hele wereld, wat een zware last kan zijn die mensen 30 jaar geleden bijvoorbeeld nog niet zo ervaarden. 

Gelukkig hadden we dit redelijk snel door, en werd er al snel gecompenseerd door elke dag een ommetje te maken om het thuiswerken draaglijk te maken. Helaas zijn dit soort nieuwe gezonde gewoontes niet bij iedereen even goed blijven hangen. Tijd om daar weer verandering in te brengen! 

Ga er elke dag op uit

Misschien herken je het wel. Elke keer dat je even naar het park of het bos gaat, even een wandelingetje maakt, voelt je hoofd eindelijk weer lekker leeg en voel je je meteen energieker. Toch is er iets wat ons hierin tegenhoudt, teveel om te doen, teveel drukte om je heen, het gevoel alsof je geej zin hebt ook al weet je dat het achteraf altijd goed voelt. Ons advies: doe het toch! Zodra je er even doorheen komt en het een gewoonte wordt kom je er nooit meer vanaf. En geloof ons: dat is een hele goede gewoonte om te hebben. 

Er even tussenuit

Maar buiten een dagelijks oplaadmomentje is het ook heel belangrijk dat je ondanks alles goed beseft dat er méér is dan bijvoorbeeld je werk. En daarvoor is het belangrijk dat je er soms even echt tussenuit gaat en ook daar in contact komt met de natuur. Even weg van je scherm, van de dagelijkse sleur, van je dagelijkse zorgen, en voelen hoe het is om mens te zijn in zijn puurste vorm. Ons advies? Boek meteen een natuur vakantie. Al ben je nog zo hard nodig op de werkvloer, een midweekje weg kan altijd wel. Het liefst natuurlijk langer, maar aan een paar dagen heb je al genoeg om even helemaal op te laden. Als je niet van kamperen houdt is bijvoorbeeld een vakantiepark veluwe een hele goede optie. Alle luxes van thuis, maar ook een prachtig rustig natuurgebied in de achtertuin. Ga lekker wandelen, fietsen, een boek lezen, genieten van de rust en stilte. Ga daarbij ook helemaal offline, laat je laptop thuis, zet je telefoon uit, en geniet van de wereld om je heen! Je zult je al snel weer als nieuw voelen. 

More from author

Gerelateerde artikelen

Recente berichten

Kies voor een geschikte autoverzekering die bij jouw auto past

Veel mensen zijn in het bezit van een auto. Dankzij een auto is het dan ook mogelijk om op een veilige manier op pad...

Verhuizen naar het buitenland? Zo bereid je je voor.

Ultieme vrijheid ervaren, de tofste plekken ontdekken, jezelf én andere culturen leren kennen; een tijdje in het buitenland wonen geeft je ongetwijfeld een hele...

Ik ben een huisbaas, wat voor problemen komen hierbij kijken?

Wanneer jij een huisbaas bent en dus je eigen woning particulier verhuurt, dan kunnen hier enige problemen bij komen kijken. Zo kan het voorkomen...