Aan de slag in de zeecontainer transport

In Nederland is zeetransport van belang vanwege de belangrijke havens die het land heeft. Elke dag worden er diverse zeecontainers binnenlands vervoerd en geëxporteerd. Het transport op zee is dan ook iets waar nogal wat bij komt kijken. Ben je nou benieuwd hoe dit precies in zijn werk gaat, lees dan deze blog verder!

Soorten en maten zeecontainers

Zeecontainers worden over de hele wereld gebruikt voor het transporteren van goederen. Het is efficiënte manier van internationale  transport omdat je containers met een standaard maat gemakkelijk kunt verplaatsen van een schip naar een trein of vrachtwagen. Het is daarom ook dat er een aantal maten de basis vormen voor alle zeecontainers binnen de zeetransport.

Om te beginnen heb je de zogeheten ‘Twenty Feet Equivelant Unit, ook wel TUE genoemd. Dit is een grote container van ongeveer 6 meter. Je hebt hierbij dan de standaard zeecontainers die zijn gemaakt van aluminium of staal. Deze worden gebruikt voor de meeste producten. Wanneer producten gekoeld moeten blijven dan heb je natuurlijk speciale containers nodig die gekoeld zijn. Deze koel-vries containers worden ook wel ‘Reefers’ genoemd.  Verder heb je bulkcontainers waarin alle bulkgoederen kunnen worden vervoerd. Je hebt platformcontainers die zijn ontworpen om de meest zware goederen te kunnen vervoeren. Tankcontainers zijn zoals je misschien al zou verwachten goed voor het vervoeren van vloeistoffen en gassen. En tot slot heb je zelfs speciale containers die worden geïsoleerd om bijvoorbeeld bloemen te kunnen vervoeren.

De afgelopen jaren zijn er enorm veel innovaties geweest op dit gebied en alle producten kunnen zo op een slimme manier over de hele wereld worden gebracht.

Aan de slag in zeecontainer transport

Doordat er dagelijks tientallen containers Nederland binnenkomen en weer internationaal worden vervoerd zijn er genoeg werkzaamheden binnen de zeecontainertransport. Er moeten immers goederen worden gecontroleerd en daarna moet het nog naar de eindbestemming worden gebracht. Er worden daarom continue chauffeurs gevraagd. Hiervoor zal je vaak in het bezit moeten zijn van een CE rijbewijs en Code 95. Je kunt ook werken als transportplanner waarbij je contact hebt met de chauffeurs en efficiënte routes kunt plannen. Een heel wisselend beroep dus!

Zeecontainers kopen en verkopen

Transporteurs kunnen een nieuwe zeecontainer kopen of verkopen. Deze prijzen van zeecontainers kunnen sterk verschillen, maar op dit moment zijn deze gunstiger dan anders. Het is echter ook mogelijk om tweedehands zeecontainers te nemen. Veel zeecontainers die niet meer worden gebruikt zijn vaak nog in prima staat. Ze sluiten nog steeds goed af en zijn nog steeds inbraakveilig. Het enige verschil is dat je vaak aan de binnenkant wat gebruiksporen hebt. Via TrucksNL worden voortdurend advertenties geplaats om zeecontainers en andere transportmiddelen te kopen. De website is internationaal bekend en wordt dan ook bezocht door vele dealers, transport- en bouwbedrijven en handelaren. Iedereen kan er advertenties plaatsen of voertuigen kopen.  Je kunt hier gemakkelijk en snel een zoeken naar geschikte containers en direct contact opnemen voor een optimale prijs. 

More from author

Gerelateerde artikelen

Recente berichten

Waarom energiebesparing belangrijk is voor je huis

Energiebesparing is een hot topic. En terecht, want het besparen van energie heeft veel voordelen. Ten eerste kan het je een behoorlijke duit schelen...

Haal het meeste uit je carrière met itil v4 en microsoft office cursussen

Wil je je carrière een boost geven en je vaardigheden verbeteren? Heb je overwogen om je te verdiepen in itil v4 of een Microsoft...

Met Hubspot zorg je voor een fijn marketing platform voor jouw bedrijf

Het is voor bedrijven steeds belangrijker aan het worden om de inzet van online marketing zo goed mogelijk te regelen. Het is dan ook...