Zelf een pc bouwen

Waarom zou je een pc kopen als je er zelf een kunt bouwen? Het grootste voordeel van zelf een pc bouwen is dat je zelf de onderdelen kan onderdelen. De meeste computers komen voorgebouwd met de onderdelen al voor jou uitgekozen. Hierdoor moeten klanten compromissen sluiten aangezien ze niet alle onderdelen die het beste bij hun voorkeuren passen kiezen. Je krijgt dan niet alles wat je wilt hebben in je pc. Een ander nadeel van een al samengestelde pc kopen is dat als je een pc kant en klaar koopt is dat de onderdelen nog steeds kunnen verschillen van exact hetzelfde model. Dit komt omdat fabrikanten er vaak voor kiezen om onderdelen te switchen als het ene of andere onderdeel bijvoorbeeld goedkoper wordt.

Waarom bouwen?

Het bouwen van een pc is niet alleen een taak om de best mogelijke pc voor jezelf te creƫren. Omdat je zelf alle computer onderdelen uitkiest en in elkaar zet zul je ook veel leren over hoe een computer werkt. Dit zal een groot voordeel opleveren als de computer ooit problemen begint te krijgen. Omdat je meer kennis hebt van de onderdelen zul je ook makkelijker je computer kunnen repareren. Daarnaast zijn er ook de kosten. Omdat, wanneer je een computer koopt al samengesteld bouw je het bedrijf ook voor het samenstellen van de pc. Wanneer je alleen voor de losse computer onderdelen betaald zal een pc een stuk goedkoper uitkomen dan wanneer je een computer al samengesteld koopt.

Natuurlijk zijn er ook nadelen. Je hebt namelijk geen support vaak van een bedrijf waar je anders een computer zou hebben aangeschaft. Daarnaast is het natuurlijk ook een zeer moeilijk proces. Vooral het uitkiezen van de juiste onderdelen kan erg ingewikkeld zijn. Niet alle onderdelen werken zomaar samen en je moet daarom ook kennis van zaken hebben en ontwikkelen voordat je een dure game pc gaat bouwen. Gelukkig zijn er ook een heleboel gidsen en hulpmiddelen online te vinden die je kunnen helpen.

Schoonheid

Toch is ook een van de mooiste dingen die je zult ervaren bij het zelf in elkaar zetten van een computer is de schoonheid van de pc die je kunt bouwen. Als je online gaat kijken naar zelfgebouwde pc zul je vooral dankzij het gebruik van waterkoeling en lichteffecten computers vinden die er bijna uit zien als kunstwerken. Daarom is het proberen te bouwen van een eigen pc het zeker waard. Het is aan te raden om een vriend of kennis te raadplegen die er ervaring mee heeft en misschien de pc samen te bouwen.

Geef een reactie